Начало >> Блог >> Каква кола на старо от търг в САЩ ще бъде изгодна за мен?

Блогът на USAuto

Предимства на закупуването на автомобил от САЩ (2020)

Пазарът на автомобили в САЩ е изключително динамичен. Спокойно се нарежда на второ място в световен план след Китай по брой нови продадени коли. Благодарение на стандарта и интересите на хората, развитието на пазара го прави и конкурентен. Освен че автомобилите там са качествени, цените им са достъпни за почти всеки американец. Затова и голяма част от населението използва лизинга като начин за изплащане на новия си автомобил. Според статистиката близо 100 милиона американци не успяват да покриват дълга по лизинга си, което е добре дошло за нас. Защо и как? – ще разберем след малко.

Поради това, че редица американци  не могат да покриват задълженията си по лизинга, техните иначе нови коли се освобождават – преминават в ръцете на застрахователи или аукциони, където лесно можем да ги купим и внесем в България. Това е чудесна възможност да си купим качествен автомобил на добра цена.

Съвет на експертите за покупката на употребявани коли от САЩ

Професионалистите съветват да закупим употребявам автомобил на възраст между 2 и 4 години. Каква обаче е причината и каква е разликата с по-стари като например тези на 6, 8 или на 10 години?


Причината е, че по-новите коли в Америка имат застраховки за по-високи суми. В случаи като катастрофи или дори леки удари банката разкарва дадения автомобил, защото сумата за щетата е много висока и собственика не може да я поеме. Така че, колкото по-нова е колата, толкова повече пари струва тя на нейния собственик в САЩ. Но това е чудесен шанс за нас да я отведем в България и да ѝ се радваме.

Какви са основните предимства на това да си купим автомобил от САЩ?

Доколко е изгодно да си купим употребяван автомобил от САЩ? - ето няколко плюса в тази посока. И нека не забравяме, че там се продават основно нови коли на няколко години, които можем да получим срещу сума, която е в пъти по-малка от тази в България.

 • Реална сервизна история

За разлика от България, в САЩ няма как да се мами по отношение на километража на автомобила, на екстрите и евентуалните проблеми. Всичко е описано прецизно и бъдещият купувач се запознава с него преди да направи своя избор за автомобила.


 • Качествена поддръжка и пълна сервизна история

Колите, които се продават на аукциони или застрахователи, банки обикновено са били поддържани качествено. Те имат пълна сервизна история и лесно може да се проследи какво е правено и как работи дадения автомобил.


 • Salvage автомобили и такива с дребни щети

Най-големият плюс при закупуването на коли внос от САЩ е че имаш възможност да избереш чисто нова кола с дребни забележки. Това са така наречените Salvage автомобили – коли, които са определи от застрахователите като „щета“, защото са участвали в инцидент, претърпели са такъв (пожар, наводнение, градушка и други) и цената им е много ниска. Когато са с дребни щети, покупката е много изгодна.

 • По-здрави двигатели и части

Здравите двигатели и части на автомобила го правят функционален, което от своя страна е чудесна дългосрочна инвестиция.

 • По-добри цени

Цената на автомобил, закупен от САЩ,  несъмнено ще е в пъти по-ниска от тази в България. Макар често колите да имат нужда от някои козметични промени или ремонтни дейности, ако цената, на която са закупени, е в пъти по-ниска, това компенсира всичко останало.


Стъпки към успеха

За да намериш това, което търсиш, трябва да направиш няколко неща предварително.


 1. Определи своя бюджет

  Определянето на бюджета е първата стъпка към успеха. Като знаеш в каква сума може да се вместиш, ще ви е по-лесно да избереш мечтания автомобил и неговите специфики. Как ефективно да определиш бюджета си? Разбери колко можеш да заделиш за покупката на стар автомобил. Информирай се какви са разходите по доставка като се свържеш с фирма, която предлага подобна услуга. След това направи корекция на бюджета си, ако има как и ако е нужно.
   
 2. Потърси и се спри на подходящата за теб кола

  ​Когато избираш кола на старо, за да отговаря на нуждите и изискванията ти, следва да отделиш време и да прецениш за какво точно ще я ползваш. Например, ако си семеен, ще ти трябва по-голям автомобил, за да има място за всички от семейството. Както и за багаж. Ако целта ти е друга – изборът на кола ще бъде сведен до друг тип возила и т.н. Изясни си добре какво точно ти трябва. За да е най-лесно, направи си списък с функционалностите, които са важни за теб и не би отстъпил от тях. Изготви и списък с онези, които за теб са бонус, но не са от голямо значение при избора. След всичко това е време да потърсиш подходящи модели с тези характеристики. За целта се използват различни инструменти като например Edmunds.com. Най-добре е да се изготви списък с топ 3 модела, за които да се направи детайлно проучване.Когато обмисляш покупката, имай предвид бюджета, който си задал. От значение е и начинът на живот, разходите по зареждането на автомобила, неговия размер, пространство, местата в купето и дори цената за притежание. Има случаи, в които високата цена за покупка компенсира тази за притежаването на автомобила.
 3. Прочети мнения и коментари на специалисти за дадения модел

  ​Преди всичко се убеди, че даденият автомобил, който си харесал, си струва парите, които ще дадеш за него. Проучи го внимателно. Как? Интересувай се от мнения на приятели, съветвай се с техници, механици и автомонтьори, които са работили с подобна кола и са наясно с нейните специфики като разходи, подръжка, части и прочие. Можеш да намериш информация и във форуми. Провери какво пишат за марката и модела в авторитетни международни сайтове например Edmunds или Kelley Blue Book. Проучи за потенциални проблеми при дадения модел кола, също и колко би ти струвало оправянето на конкретната щета, с която купуваш автомобила.
 4. Информирай се от потребителите – надеждност, разходи и др.

  Проучването на потребителски ревюта ще даде представа по отношение на надеждността на автомобила. Това са полезни платформи, където се разглеждат ползите и минуси от даден автомобил на пазара. Има и доклади, свързани с поддръжката му, а резултатите са надежден рейтинг, който може да използваш при формиране на крайното си решение при покупката.Най-добрият съвет е да се довериш на стара кола, която държи на своята цена и има малки разходи за поддръжка и застраховка. Така ще си избиеш парите за покупката и ще се радваш на прекрасен и функционален автомобил от класа.
 5. Информирай се откъде да стартираш търсенето си на автомобил от САЩ

  Когато започнеш търсенето на употребявани коли от САЩ, често пропускаш да провериш сайтове и платформи за аукционни. Най-популярни и доверени сред тях са copart.com, iaai.com. Аукционите са чудесен вариант за покупка на кола на старо от САЩ. Защо? Има коли на добри цени спрямо тези, които се намират в други уебсайтове.Има огромен избор от модели, между които можеш да откриеш този, който търсиш.Това, че търговецът трябва да продаде автомобила на всяка цена, е плюс за теб.Всички щети по автомобила са коректно описани. Няма скрито покрито и историята е видима и ясна.
 6. Цената

  След като избереш конкретен модел автомобил, добре е да се ориентираш за неговата цена не само в България, но и в Америка. Използвай ръководства, за да разбереш каква е пазарната цена на автомобила в САЩ. Довери се на Kelley Blue Book. Започни като оцениш състоянието на автомобила спрямо фактори като изминат километраж, години, опции като навигация, парктроник, състояние и др. По този начин ще имаш повече информация и ще си по-подготвен за цената.Проверка на историята на автомобила


След като избереш автомобила си от САЩ, трябва да провериш неговия VIN номер. Това става лесно и бързо с помощта на два сайта: Carfax.com или autocheck.com. Там ще получиш информация дали колата е била наводнява, или е била жертва на друг инцидент като катастрофа, пожар и други. Ако това е така, вероятно има застрахователна полица, в която компанията по застраховките предупреждава бъдещите купувачи със специален етикет към автомобила (т.нар. Salvage печат). Подобни автомобили могат да са с 50% по-ниска цена от такива, без подобно досие. Ще трябва да вложиш средства и време за оправянето на конкретни щети по автомобила. Но ниската цена, която ще се заплати, коменсира всичко останало като разход. В Америка подобен ремонт струва около 200 американски долара на час и затова застрахователите, банките или аукционите предпочитат да продадат тези коли с помощта на платформи като copart и други.

Щом сте стигнали до етапа на търсене в конкретен сайт на аукцион или друг, който предлага автомобили в САЩ, може би трябва да помислите над следните детайли:

Внимателно да гледате снимките на предлаганите автомобили


Повечето обяви с автомобили включват 10 снимки. Разгледайте ги внимателно, за да добиете първоначална представа за външността на автомобила и евентуалните му забележки.

Информация за изминалите километри


Не всички сайтове предоставят информация за километража на автомобила. Понякога не се измерват коректно от автомобила. Други пък са надвишили физическите параметри, които позволяват да бъдат измерения. Каквато и да е ситуацията, ще бъде коректно описано. Когато вземаме под внимание всички условия като поддръжка, качество на пътищата и други, важно е да помислим добре за километрите, които са изминати от този автомобил. Тоест, какъв път е изминала колата за целия си живот до момента. След като разсъждаваме в тази посока, ще имаме ясен отговор за себе си дали си струва инвестицията.

Година на производство


Възможно е кола, която е с малко навъртян километраж, защото е била в гаража, да създава повече проблеми, отколкото такава, която е била карана и обслужвана дълго. Обратното твърдение също е валидно. Автомобил, изминал над 200 000 мили също трябва да се гледа внимателно. Редно е добре да се обмисли покупка на подобна кола, която е била карана и поддържана, предвид информацията за годините ѝ.

Потенциални щети и тяхното оправяне


Primary и Secondary damage са места, в които е описано всичко, свързано с щетите по даден автомобил. Важно е да се замислим добре над това кое колко ще ни струва. Някои щети са по-скъпи, за разлика от други, които са по-козметични и биха се решили с инвестиция на  минимално време и средства.

Както стана ясно, подобно проучване отнема много време и усилия. Това важни с пълна сила при покупката на стар автомобил от САЩ. Но със сигурност си струва всяка секунда. Ние от USAuto можем да помогнем с избора на автомобил, като се погрижим за всички. Ти избери, ние ще свършим останалото на добра цена. Как работим?Довери се на USAuto и открий мечтания си автомобил от САЩ

Благодарение на нашата услуга, която включва всичко – от избора на кола до нейното транспортиране при теб в България, можеш спокойно да се наслаждаваш на времето си, а ние ти гарантираме успех – без висока цена, без пречки, без излишни стресове и напрежения. С 10-годишния си опит сме създали полезни връзки и партньорства с различни американски  партньори. Така получаваме ексклузивни оферти от застрахователи, банки, аукциони, търгове на автокъщи и други. Често имаме достъп до дадени обяви преди да ги обявят на търг. А това е чудесен шанс на откриеш автомобил съкровище на чудесна цена.

Довери ни се и остави всичко на нас – транспорт, такси, митници, пощи. Ние имаме опит и контакти и ще направим всичко, включително и технотеста за новия ти автомобил. Ще ни чакаш пред КАТ, за да получиш ключовете. 

Освен че се грижим за избора и пренасянето на твоя нов автомобил, ние сме насреща и след това. Ако ти трябват части за него или нещо друго – обади ни се. Ще съдействаме с всичко!

Ние от USAuto държим на изгодните клиентски покупки. Нещо повече – те са нашата мисия. Ще ти помогнем да избереш най-подходящия за теб автомобил на чудесна цена. Ще получиш експертна оценка, консултация и подкрепа от идеята си до придобиването на самия ключ на автомобила.

Не се притеснявай, защото всички плащания са обосновани с договор на български език. Цените, които предлагаме, са крайни, защото офертите ни са от партньори, с които имаме изградени трайни бизнес взаимоотношения.

Ако искаш да разбереш повече за целия процес, не губи време, а ни се обади още сега

(тел. 0885 944 499).

Може би твоят мечтан автомобил те чака някъде там, а ние ще ти помогнем да го намериш бързо и лесно!
Поне 5 прични да купиш кола с нас от САЩ

 • Достъп до най-горещите сделки в САЩ от Застрахователи, Банки, Партньори и Търгове
 • Направи Умна Покупка и получи повече повече стойност за парите си 
 • Ние организираме всичко за теб и не се занимаваш с транспорт, транзакции, подизпълнители, пощи, митници и т.н.
 • Крайна цена при оферта с включени всички разходи, включително митнически и ДДС
 • Грижа за теб и след закупуването с възможност за  доставка на авточасти 

Каквото и да си говорим, за повечето хора в България цената винаги е от голямо значение. С USAuto получих много повече. На време, приятелски настроени са, професионални. Спестих над 15 000лв от покупката на новият си автомобил.

Б. Минчев

Адвокат

Топ Сделка на месеца

BMW M5 2006

Характеристики на автомобила

 • Спортни предни седалки (надуване),
 • Bi Xenon с адаптивни светлини, 
 • DSC Електронно стабилизираща програма,
 • ASR Система против боксуване,
 • TC тракшън контрол.


Забележките

 • Пукната предна броня,
 • Решетка на задна броня.

Закупен на крайна цена: 19 870 лв.

(Това е крайна цена с всички включени разходи, комисионни и технотест.)